Hovedinnhold
Gå til hjemmesiden
Fasade Henrik Ibsensgate 4

Henrik Ibsensgate 4

Rehabilitering av Henrik Ibsensgate 4.

Spesifikasjoner

Adresse
Henrik Ibsensgate 4, Oslo
Prosjekttype
Totalrehabilitering Fasaderehabilitering Energieffektivisering
Bruttoareal
4 000m²
Byggherre
Fram Management
Entrepriseform
Totalentreprise
Prosjekterende
SWECO
Prosjektperiode
2017 – 2019
Omsetning
150 millioner

Om prosjektet

Den gjenkjennelige Gjensidige- gården, opprinnelig fra 1896, ble totalrehabilitert og fikk nye innredninger i 2017-2019. Alle eksisterende innredninger og tekniske installasjoner ble fornyet og tilpasset nye planløsninger. Taket ble lagt om og på den nye takterassen kan man nyte utsikten over Oslo sentrum. 

I bakgården ble det installert utvendig heissjakt i glass, samt at den eksisterende innvendige heisen ble rehabilitert. Byggets fasade ble pusset opp og nye vinduer ble montert.

I resepsjonen i første etasje møtes man av en ny, innvendig spiraltrapp i betong. Går man litt lengre inn kan man nyte morgenkaffen i den nye kaffebaren, med nyetablert utvendig terrasse i bakgården.

Bygget ble fullsprinklet og det ble bygget møteromsavdeling i andre etasje. Det ble også etablert et multipurpose room, med alt man kan tenke seg av dagens tekniske løsninger.

Det ble også rehabilitert alt av toaletter i bygget, og etablert garderober i kjelleren. Ny kantine med avslapningslounge finner man på toppen, hvor det er bygget nytt storkjøkken og kantineområde. 

Start Bank Direktoratet for byggekvalitet BVN NHO Miljøfyrtårn