Oslo Håndverksdestilleri

Nils Hansen vei 14 er del av et gullistet industrimiljø på Bryn i Oslo og bygningen er fra 1860 tallet.

MBF fikk i oppdrag oppgradere lokalet for at dette kunne fungere som produksjonslokale for Oslo Håndverksdestilleri AS. Der skulle det produseres sprit i hovedsak Gin, Bitter og Whisky, Det ble i tillegg bygget et besøksenter for firmaer, kurs og event, samt et lite laboratorium hvor besøkende kan lage sin egen spritprøve. Pga av stor fare for eksplosjon i et brennevinsdestilleri var det strenge krav til elektriske installasjoner innenfor visse soner i produksjonslokalet. (EX-soner).

I produksjonslokalet ble gulv oppgradert med nye slukrenner, påstøp og antistatisk sklisikker epoxybelegg. Vegger og tak ble vasket og overflatebehandlet.
Det ble installert nytt ventilasjonsanlegg m/ innebygd automatikk og elektrisk varmebatteri på en ny mesanin av galvaniserte stålkonstruksjon.
Av produksjonsutstyr ble det installert et stort destilasjonsapperat i kobber, automatiske flaskevasker, samt kombinert tappemaskin som korker og påfører flaskene etiketter i forhold til hvilke type sprit som blir produsert. De forskjellige merkene kan kjøpes på vinmonopol eller via vinmonopolets bestillingslister.

I besøksenteret ble tak tilleggsisolert, vegger og tak malt med kalkmaling og gulv malt med to-farget epoxybelegg. Det ble det etablert eget ventilasjonsanlegg, samt bygget ny barløsning med tappekraner for eget produsert øl. Det ble også bygget et "lite" storkjøkken for å kunne lage og servere de besøkende noe å bite i.

 Ønsker du å titte på flere bilder kan du gjøre det her.