Kabelgaten 6

I Kabelgaten 6 ligger Toyota Oslo sine flotte salgslokaler. De ønsket å inkludere et salgsområde for Lexus i samme bygget.

Utgangspunktet for ombyggingen var at Toyota og Lexus ønsket å samles under sammetak i Kabelgaten 6. I og  med at leieavtalen til Lexus Storo gikk ut, var dette et perfekt tidspunkt å flytte avdelingen. Moderne Byggfornyelse AS ble forespurt om vi kunne ta prosjektet siden vi har erfaring med flere ombygginger for Toyota og Lexus. Vi har kunnskap om kvalitetskravene, kundens ønsker og samarbeidsform.


Lexus skulle ta over lokalene i første og andre etasje som vendte ut mot Østre Akervei. Da prosjektet startet var dette området utformet som utstillingsplasser for ulike biltyper av Toyota. Utstillingsplassene var bygget med grove stålprofiler og egnet seg ikke som butikklokale.

Arbeidene ble startet med å sette opp en ny skillevegg mot Toyotas lokaler, for å avgrense inn mot Lexus. Deretter ble himlingen senket i to ulike plan, slik at det var mulig å få til den unike Lexus vingen. Lexus konseptet er basert på at alle butikkene skal være likt utformet, slik at kunden kjenner seg igjen i hvilken som helst Lexus butikk. Salgskontorer med tilhørende toaletter og  kundelounge ble installert i første etasje.


Gulvflisene, høyglanspolerte 60 X 60 fliser, ble spesialbestilt etter kundens spesifikasjoner. Flisene stiller stiller store krav til rett underlag og flisleggernes kompetanse. Ideen er at man ved rett belysning skal kunne se gjenskinnet av bilens underside i gulvet. Belysningen er installert slik at alle lamper kan styres individuelt. Det gjør at butikken har muligheter til å sette ekstra lys på det de vil ha i fokus. I andre etasje er det laget biloverlevering (Handover bay). Her overtar kunden sin nye bil, og kan kjøre rett ut av lokalet.